Julmarknadsresor med ResTeamet

Julmarknad i Schwerin, Tyskland, tillhör de klassiska julmarknaderna som förknippas med Hansastäderna. 

Schwerin, som är Mecklenburg-Vorpommerns huvudstad, ligger vackert beläget med ett sagoslott direkt vid vattnet. ResTeamets julmarknadsresa med guidad stadstur och att på egen hand promenera bland marknadsstånden och insupa doften av gluhwein, glögg, rostade mandlar och mustiga korvar är en minnesvärd resa. Julkänslan infinner sig direkt. Förutom ett majestätiskt pariserhjul finns det en skridskobana att susa fram på. Julmarknaden badar i belysning och färgglatt julpynt kantade med matstånd, dryck och godsaker som sprider julstämning.

Den historiska stadsvandringen med guide ger en extra dimension till en helt fantastisk resa. Resan var bökigare än tidigare år på grund av att alla tvingades göra Covidtest varje dygn. Två nätter på centralt beläget hotell, julmarknad, guide och på hemvägen ett stopp vid Bordershop är receptet på en lyckad resa.

Tjolöholms slott

Att resa med ResTeamet på julmarknads­resa till Tjolöholm eller Huse­by bruk är en kär tradition för många. Tjolöholms första julmarknad anordnades så tidigt som 1987, men redan på greveparet Bondes tid för över hundra år sedan firades julen storslaget på Tjolöholm. Då som nu kläddes den enorma julmarknaden i slottets stora hall i silver och vitt, salongerna jul­dekorerades och brasan sprakade hemtrevligt i alla öppna spisar. Lokala hantverkare och matutställare från hela landet fanns på plats för att visa och sälja sina småskaligt tillverkade produkter. På vägen dit blev det ett stopp på Kvibille gästgiveri där det avnjöts en god lunch.

Huseby bruk

Den traditionella julmässan på Huseby bruk erbjöd drygt 150 av landets skickligaste hantverkare och lokala mathantverkare. Resenärerna bjöds även en riklig julbuffé i det gamla mejeriet. Oavsett om du reser inrikes eller utrikes med ResTeamet, är resan alltid lyckad. Bra chaufförer som kör tryggt tillsammans med kunniga och hjälpsamma guider gör varje resa till något utöver det vanliga.