Uppskattad matresa kring Söderåsen

Den traditionsenliga matmarknaden i Skäralid ersattes i år med en matrunda den 2 oktober där matintresserade kunde åka runt mellan uppfödare, odlare och matproducenter som höll öppet. 

Sånnagården lockade besökare med blommor, mat, utställare och fika. Mickes glassateljé en bit därifrån bjöds det på italiensk glasstårta och såldes närproducerad gelato.

Bjärhus gårdsbutik hade utställare på plats och Bjärhus växtbutik lockade med rabatter. Ute på Bonnarps hjortgård såldes det kanelbullar och fika medan Ekoforia i Bökesåkra fanns det pizzabuffé. Övarps gårdsbutik bjöd på smakprov av årets julskinka och prins­korvar. Tavernan i Källna och Viking Fågel hade besöksrekord under dagen.
– Det här var ett bra sätt att öppna upp på, med en matrunda och visa upp hur mycket som finns i närområdet, tyckte Maria Isberg på Sånna­gården.

Sånnagården lockade besökare från trakten med blommor, mat, utställare och fika. Gemensamt för alla gårdsbutikerna var att det kom många förstagångsbesökare. Elisabeth Hansson på Bjärhus gårdsbutik var lyrisk över evenemanget och riktade beröm till Söderåsjournalens Jens Leandersson som drog igång matresan.
– Vilken härlig tillställning! Tack Jens för att du fick ihop det! Vi upplevde det som att kunderna uppskattade att var trevligt att kunna åka runt och besöka flera ställen samma dag.

Dymöllans ålrökeri blev förbluffade över det stora intresset och hur många besökare som kom under dagen.
– Vi hade inte trott att så många skulle vilja ge sig ut i småregn en oktober dag som det faktiskt kom. Vi hoppas att det här blir ett återkommande evenemang. Vi hade massor av besökare under dagen, säger Sisse Sejrbo.