På smakresa i Halland tillsammans med ResTeamet

Nu kan ResTeamet äntligen ordna utflykter och andra resor igen. 

En glad busschaufför och förväntansfulla resenärer reste till Halland för att äta och upptäcka en del av allt det goda. Halland är, liksom Söderåsen, känt för sina fina gårdsbutiker, restauranger och caféer.

Dagens första stopp var på Kvibille Gästgivaregård och för­middagsfika. Anders Emanuelsson, som driver Kvibille Gäst­givaregård tillsammans med familjen, berättade om Kvibilles historia efter det bjudits på kaffe och förmiddagsfika. Kvibille är känt för sitt gästgiveri och mejeriet. Kuriosa är att 1928 kom Cheddar­osten till Sverige via Kvibille mejeri och de är sedan dess ensamma i Sverige om att tillverka ädelost och cheddar. Kvibille Ostbod finns inne på Gästgiveriet.

Nästa stopp var syltfabriken Hafi, Hallands­fruktindustri, där det bjöds på äppelmust och handla av delikatessortimentet av sylt, marmelad, gelé, chutney, saft, glögg, mousserande drycker, must, torkad frukt, frysta bär och mycket mer. Här fanns också ett stort utbud av produkter som inte säljs i andra butiker – handgjorda rårörda lingon och sylter och marmelader på hink. 

Två av resenärerna, Ann-Kristin från Påarp och Lise-Lotte från Åstorp brukar åka med ResTeamet:
– Det är alltid lika trevliga resor och chaufförer. Som vi längtat att få komma ut och resa. Dagsturer är väldigt trevliga, passar oss perfekt. Mycket bra resa idag. Kvibille var trevligt och fint framdukat, ingen stress utan det är lagom med tid på varje ställe. Trevligt besök hos Hafi gårdsbutik, kan mycket väl tänka mig att åka hit själv igen. Får alla tips och godbitar när man reser med ResTeamet. Chaufförerna väljer alltid småvägar så även resan blir en utflykt med vacker natur utanför.

Efter en färd på slingriga skogsvägar kom vi fram till Ulvereds hjorthägn där hjortarna stod utanför fönstren till restaurangen. En buffé av rostbiff på hjort, varmrökt vildsvin och grillspett med dovhjortsfärs tillsammans med potatisgratäng, sallad och Isländskt rågbröd dukades fram. Makalöst gott och väl värt ett besök. Även här fanns det en gårdsbutik att handla i.

Mätta och belåtna avslutades resan vid gårdsbutiken på Wapnö med en ljuvlig eftermiddagsfika i slottscaféet. Innan avfärden hem fanns det tid att besöka deras gårds­butik och korna på gården. En buss med mätta och nöjda resenärer åkte sen hemåt. 

Tack ResTeamet för en trevlig resa!