Golvläggare med stort kundfokus

Med lång erfarenhet och stor kunskap förser Kvidinge Golv AB sina kunder med golvläggning på många olika slags ytor och material. 

Kvidinge Golv AB drivs och ägs av Carsten Andersen som arbetat som golv­läggare i 21 år och till sin hjälp har han Tim som är lärling.

– Jag letar alltid efter duktiga golvläggare att anställa, men det stora problemet är att hitta personal som håller den höga standard vi vill hålla. Vi har ett rykte om att vi gör bra jobb och är noga med detaljer. Har vi lovat en sak ser vi alltid till att lösa det och vi gör alltid det lilla extra för kunderna. Vi brukar även erbjuda kunden att fixa mer än bara golvet, för att underlätta för dem, säger Carsten.

Jobbet som golvläggare är varierande, ingen dag är den andra lik och eventuella problem måste man lösa efter eget huvud.

– Två fördelar med yrket är att alltid få jobba inomhus och alla kunder som blir glada och positiva när de får nytt och fräscht, säger Tim.

Olika golvprojekt

Ett stort entreprenadjobb har varit på Segra­gymnasiet vars uppehållsrum byggts om och Kvidinge Golv har lagt nytt golv i de offentliga utrymmena och på toaletten och badrummet.

– Fördelen med plastmattan vi lagt är att den är slitstark och lätt att städa. I våtrummen har vi lagt samma matta och plastmatta på väggarna. I köket håller vi på att sätta kakel. Vi är specialister på plastmattor och badrum, men vi sätter även kakel och klinker, berättar Carsten.

Fördelen med att lägga plastmatta istället för kakel och klinkers är att det är betydligt billigare och bli snabbt klart. Kakel och klinkers kan kännas lyxigare. I Adapt Medias nya lokaler har Kvidinge Golv lagt textil­plattor som skapar en heltäckande matta. Fördelen med textilgolv är att det skapar en tystare miljö och en trivselkänsla.

– Vi kan ge råd och tips både med planering och materialval. Det viktigaste är alltid att kunden blir nöjd med resultatet, avslutar Carsten.