Åtråvärt pris på besök i Klippan

Det lag som vinner SHL:s grundserie tilldelas seriesegrarpris som är en trofé av brons och järn med en modell av målvakten Pelle Lindbergh. 

Årets seriesegrare Växjö fick sitt namn ingraverat på trofén av guldsmed Leif-Åke Andersson på Guld & Silversmedjan i Klippan.

– Pokalen är ett gediget hantverk av brons och järn som väger en del. Motivet med en målvakt är en modell av Pelle Lindbergh, en av de största profilerna som kommit fram i svensk hockey och som tragiskt gick bort 1985. Pokalen är instiftad säsongen 1989/1990. Det känns givetvis som ett hedersuppdrag att få gravera den. Förhoppningsvis får jag gravera in Rögles namn snart med, berättar Leif-Åke.

En rolig anekdot kring priset är att det även gjordes mindre replikor under de första tio säsongerna som delades ut till serie­segrarna och därmed fick behålla den mindre varianten av priset.

I höstas var även Le Mat-pokalen, som tilldelas de svenska mästarna, på besök i Klippan för att restaureras. Även då var det Leif-Åke som stod för arbetet.