Söderåsens Tandklinik

Söderåsens trevligaste tandvårdsmottagning

I Kågeröd hittar du en toppmodern familjeklinik som ligger i framkant med både digital och traditionell tandvård mitt i hjärtat på Söderåsen.

Tandläkare och ägare Camilla Blomstersjö med personal erbjuder all slags tandvård. Personalstyrkan växer vilket ger större flexibilitet och tillgänglighet. Bemötande från patienter och människor som bor i omgivningen är positiv. 
– Vi är enormt tacksamma för att vi får så många nya patienter och att våra befintliga trivs och kommer tillbaka, säger Camilla Blomstersjö.

Sebastian vid klinikens intra­orala scanner.
Sebastian vid klinikens intra­orala scanner.

Begåvad musiker och tandläkare

Klinikens nyaste tandläkare är musikern Sebastian Nilsson som har många strängar på sin lyra och gärna spelar in musik i sin studio. Född och uppväxt i ett musicerande hem där Sebastians pappa är musiklärare så var steget inte långt till estetutbildning i musik och sedemera folkhög­skola med inriktning musik. 
– Musiken betyder mycket i mitt liv och jag spelar fortfarande på fester, bröllop och begravningar, när det inte är pandemi. Jag kom dock till slut till insikt med att det är tandläkare jag ville bli och utbildade mig till det. Både musiker och tandläkare är yrken där du jobbar med händerna och är kreativ, berättar Sebastian. 

Sebastian är lyhörd mot sin omgivning och trivs tillsammans med människor. Han tycker att det är extra kul att kunna restaurera en tand med en krona med hjälp av klinikens digitala hjälpmedel.  
– Med hjälp av vår digitala intraorala scanner, fräs och brännare har vi möjlighet att restaurera tanden med en krona och möjlighet att ge patienten ersättningen på mindre än 2 timmar. Man slipper ta vanliga avtryck och att vänta i dagar på att få sin ersättning. Det är kul att kunna erbjuda snabb och smidig hjälp till patienterna, förklarar Sebastian. 

Jobbet som tandläkare är väldigt kreativt och ingen dag är den andra lik. Det passar Sebastian som handen i handsken. 

Linnéa, Camilla och Sebastian
Linnéa, Camilla och Sebastian

Lever sin barndomsdröm

Linnéa Larsson är en av klinikens tre tandläkare, hon är född och uppvuxen i Bjuv. Tack vare sitt engagemang i studentkåren under studie­tiden fick hon på stipendium åka till Hong Kong och besöka tandvårdsutbildningen. Där fick hon ta del av likheter och skillnader mellan utbildningarna och utövandet, men knöt även kontakt med tandläkare och studenter. Steget från sommarjobbare vid Findus under ärterna som bland annat maskin­operatör och flödesplanerare till att utbilda sig till makeup artist och senare även tandläkare berättar att Linnéa är mångfacetterad, konstnärlig och har känsla för färg och form. 
– Som 6-åring var min barndomsdröm att bli tandläkare. Som tandläkare får jag träffa och hjälpa människor, vilket jag tycker om. Att få arbeta med händerna och att vara kreativ passar mig bra. Yrket innebär en stor variation och jag får vara flexibel och ställa om beroende på vad som händer och vad patienten behöver hjälp med. Behovet kan ha förändrats sedan föregående gång. Extra kul är det att hjälpa personer bli av med sin smärta, återställa leenden och ersätta förlorade tänder med bland annat implantat, säger Linnéa. 

Tandläkare utan gränser

Genom volontärarbete hjälper Camilla människor i hela världen som tandläkare. I januari 2020 bar det av till Nicaragua tillsammans med organisationen ”Partners 4 Global Health”. Förutom patientinsatser genomfördes även ett mer långsiktigt munhälsoarbete då barn och unga fick lära sig mer om munhälsa och vad de kan göra för att få ett bättre liv med hjälp av enkel fakta om hur de ska ta hand om sig. 
– Ett helt fantastiskt projekt som gjorde skillnad både på kort och lång sikt. Jag hade med mig mina två döttrar som jobbade som volontärer och de höll i ett tandborstningsprojekt för barn och unga, berättar Camilla entusiastiskt. 

Hemma på kliniken i Kågeröd tas det också emot akuta patienter dagligen och de får tid samma dag de ringer. Service och bra bemötande är viktigt hos Söderåsens tandklinik.
– Vi gläds åt att människor hittar hit och trivs hos oss vilket gör att vi kan växa och bli fler anställda samt att vi kan erbjuda den senaste tekniken trots att vi inte ligger i en storstad, avslutar Camilla.