Förskolans dag i Kvidinge

Varje år firas förskolans dag den tredje torsdagen i maj av pedagoger och barn på förskolor runt om i Sverige. 

Vid Fröhusets förskola i Kvidinge arbetar pedagogerna och barnen efter varje barngrupps intressen och nyfikenhet. I samband med förskolans dag ställde de ut bilder på vad de gjort och skapat. ”Barns Kreativa Uttryck” var barngruppernas gemen­samma tema.
– Vi jobbar med bokstäver, både i skolan och i skogen. Bland annat spelar vi bingo med bokstäver i skogen och i påskas letades det påskägg med bokstäver som bildade ett namn ihop, berättar Annica Nilsson som är rektor på Fröhuset.

Barnen har funderat mycket hur saker i naturen och tekniken fungerar, vilket gjort att barnen intresserat sig för olika natur­vetenskapliga fenomen. Torsdagen den 20 maj var det fest på Fröhuset och barnen berättar att när det är fest bjuds det på tårta och det finns ballonger. Det blir även dans och musik.

Vid stationen i Kvidinge satte barnen upp bilder som visar vad de gjort. Pedagogerna Linda-Marie och Emmy är ute och går med barnen så de kan se vad andra grupper gjort. Smultron­barnen berättar att de gjort experiment och att det är som att trolla. Att experimentera är roligt, det är barnen överens om.