Ljungbyheds militärhistoriska museum ger liv åt historien

Den ideella föreningen som driver muséet ger guidade turer om lokal militär­historia i Ljungbyhed med omnejd. Kom och ta del av historien, allt från Elsa Andersson till den unika
samlingen av muckartavlor samt Stig Oscar Karlssons karikatyrer från 1930-talet. 

Guiden Bertil Larsson ger alla karikatyrerna liv. I den gamla husarmässen finns det en ny utställning från epoken Herrevads­kloster och nya utställningar med foton från krigsfångelägret 1918-1919 och gymnastiklägret 1925 i Ljungbyhed samt den danska brigaden 1940. Lyssna till guiden Claes Isacsson som med inlevelse berättar historier om kriget, människoöden och om motståndsrörelsen i Danmark. Muséet har öppet alla dagar från den 28 juni-1 augusti klockan 10.30-16.00. Gratis guidning ingår alltid för förbokade grupper, i övrigt i mån av tillgång på värdar. En rundvandring med guide ger besöket en helt annan upplevelse. Passa på att besöka i sommar!