Gräsmattan behöver kärlek och omtanke

Nu när gräset börjat växa är det dags att börja rå om gräsmattan. 

Är det någon plätt som verkar ha dött och behöver sås igen? Finns det gropar i gräsmattan som man vill åtgärda? Om det finns plättar som verkar döda eller gropar så kratta ut dressjord för gräsmatta och så sen i Skånefrös gräsfrön. Kom ihåg att vattna.

Mossa är ett elände varje vår. För att bli av med mossan ska du satsa på att gödsla gräsmattan och stärka gräsrötterna. Använd ett långsamverkande gödningsmedel, exempelvis Algomin gräsgödsel eller Skånefrös hönsgödsel. Om det inte regnar samma dag eller dagen därpå så sätt på vattenspridaren efter gödsling.

Det kanske allra enklaste och mest miljövänliga sättet att gödsla sin gräsmatta är att använda en robotgräsklippare som finhackar gräsklippet till en naturlig och kontinuerlig kväverik näringstillförsel som snabbt och lätt tas upp av gräsmattan. 

Lycka till med gräsmattan!