Uteplats 2021 – årets trender

Kanske har vi aldrig längtat så mycket efter våren som vi gör nu. 

Efter en lång och kall vinter och en tid präglad av pandemi vill vi kunna sitta utomhus, njuta av solen och umgås med nära och kära igen. Niklas Ahlin på Ahlins möbler har full koll på vårens nyheter och trender:
– Förra årets trender håller i sig. Loungegruppen som utemöbel har verkligen blivit ett måste på många uteplatser för avkoppling, för något att dricka, för umgänge och för en fika. Känslan av Miami eller något annat soligt resmål känns nära med en loungegrupp. Som att resa bort, fast hemma på uteplatsen.

Trä, rotting och personlighet

Rotting är fortsatt trendigt och rottingmöbler går att mixa och matcha med en modern stil samtidigt som det är ett hållbart vackert material. Trägolv och trämöbler trendar i vår, framförallt ljusa träslag är hett. Det ska vara mönster även på uteplatsen på mattor och kuddar i soffan. Du kan matcha och mixa olika mönster utan att det behöver se rörigt ut.
– Uteplatser är mer personlighet idag där unika personliga föremål och detaljer skapar intryck och uttryck. Vi har allt du behöver och letar efter i vår stora utställningslokal i Tullssonhuset. Det vi inte har hemma kan vi ta hem, avslutar Niklas.