Svensk husmanskost – en väg in i samhället

Katarina trivs med att  utbilda elever inom matlagning.
Katarina trivs med att utbilda elever inom matlagning.

I början av januari startade en helt ny kockutbildning i Klippan. 

Utbildningen riktar sig till invandrare som kan tillaga mat, men som nu får lära sig att tillaga svensk husmanskost och ger dem kompetens att arbeta i ett storkök, till exempel en lunchrestaurang, skolmatsal, personalmatsal eller sjukhuskök. Katarina Lindström är lärare och har eleverna två dagar i köket och övriga dagar sitter eleverna i skolbänken.
– Eleverna är duktiga på matlagning och det är givande att jobba med dem. De läser samma utbildning som andra grupper gjort tidigare. Den enda skillnaden är att de läser tre terminer mot två terminer tidigare.

Eleverna ska ut på praktik innan sommaren, om du som restaurangägare eller med storkök och behöver utbildad personal är det en win-win situation att ta emot välutbildade praktikanter. En av de 12 eleverna som börjat utbildningen är Razvan och han stortrivs:
– Det är bra lärare och roligt att laga mat.

Ta chansen och ge eleverna en praktikplats och en väg in i samhället. Det tjänar både du och ditt företag på.