3 tips som gör dig lycklig

Ät rätt mat

Mat påverkar dig och ditt humör och styr om du är glad, ledsen, pigg eller trött.

Använder du socker så byt genast ut det mot honung, som är både sött, gott och nyttigt. Honung kommer att påverka ditt humör positivt eftersom honung motverkar depression. Kyckling och kalkon är rena lyckomaten. Mörk choklad får oss att känna sig lyckliga och tillfreds. Det räcker med 7 gram om dagen (2-4 små bitar/vecka) för att fördelarna ska uppnås.

Var med din familj och dina vänner

Att inte spendera tid med familj och vänner är en av fem saker vi ångrar mest på dödsbädden. Forskning visar att tiden vi spenderar med andra gör generellt sett en stor skillnad i vår lyckokänsla.

Sov mer

Vi vet att sömnen hjälper våra kroppar att återställa sig, läka och vila. Men det visar sig också att sömn är av betydelse för vår lyckokänsla. En undersökning visar till exempel att människor som lider av sömnbrist har svårare för att minnas trevliga stunder, medan de tråkiga minnena lätt dyker upp på näthinnan.