Med världen för sina fötter

Fotografen Magnus Ragnvid ställer ut 25 utvalda porträtt i Klippans konsthall. Magnus har ett förflutet som med­arbetare på Söderåsjournalen, eller Klippan Journalen som tidningen hette på den tiden.

Utställningen ”Familiar Face” porträtterar starka kvinnor som på ett eller annat sätt imponerat eller påverkat Magnus på ett personligt plan.

Genom kameran har människorna på bild fångats på ett vis som berättar allt om dem men ändå lämnar mycket nyfikenhet kvar. Det är starka kvinnor som porträtteras och porträtten visar att det finns mycket bakom och ett djup hos människorna som döljs bakom bilden. Fotografierna och människorna på bilderna har på ett eller annat sätt haft en personlig betydelse för Magnus. Det är olika kända personer men även Magnus egen mor och mormor som valts ut. Det är omöjligt att gå oberörd från utställningen.

För Magnus är utställningen ett sätt att göra upp med barndomen och uppväxten i Klippan. Tvivlet att inte räcka till eller en uppväxt med tvivel på sig själv. Utställningen blir en revansch på skolan och arbetsförmedlingen som menade på att fotografer finns det redan två av i Klippan, det behövs inte fler. 

Magnus visar att med sina bilder att trots tvivel ska du våga stå upp för dig själv, andra och det du tror på. Nyfikenheten på andra människor och förmågan att skapa trygghet tillsammans genom kameran speglar utställningen.