Söderåsportalen.se

I nöden prövas vännen

Den senaste tiden har Coronavirusets utbrott dominerat alla nyheter och prövar såväl företagandet som ekonomin. Nu är det ännu viktigare att handla lokalt och stötta alla lokala företag. Utan lokala företag finns det inga butiker, service eller liknande att vända sig till. Hjälper vi däremot varandra så blir vi alla lite starkare och mer hållbara på flera vis. Det du tjänar på att köra till ett köpcentrum kostar mer både i körning och i effekterna lokalt. Ett levande centrum och ett livskraftigt Söderåsen förutsätter att vi väljer att handla lokalt.

Det finns många aspekter på varför vi ska hjälpa varandra och bygga det lokala samhället starkt. Samma principer gäller även när det gäller annonsering. Om vi vill ha en lokal handel kan vi inte förlita oss på att Google och Facebook är de bästa annonsplatserna. Annonsera lokalt eller se en framtid framför dig med endast Facebook och Google som kanal att nå ut. Tror någon att multinationella företag kommer att se till ditt lokala företags bästa då, eller idag?

Coronavirusets framfart har satt fingret på hur viktigt det lokala samarbetet är. Som företagare kan vi stötta varandra. Som privatpersoner kan vi gynna den lokala handeln. Köp ditt kött, grönsaker, ägg, spannmål och mejeriprodukter lokalt och närproducerat. ICA Kvantum är en av butikerna i Klippan som valt att ha lokalproducerade varor till förmån från importerade. Byggmaterial som trä och annat virke kan du med fördel handla lokalt hos Optimera. Det minskar miljö­påverkan med kortare transportsträckor.

Tillsammans gör vi skillnad, nu och i framtiden. I nöden prövas vännen och den enskilda lokala handlarens framgång och överlevnad är i mångt och mycket en förutsättning för att hela samhället ska fungera. Vi stöttar det lokala företagandet!

//Daniel Kristensson, ansvarig utgivare