Skapar vackra minnen med scrapbooking

I en källarlokal på Storgatan i Ljungbyhed ligger butiken Rox Stamps Basement för den som är intresserad av scrapbooking, hobbymaterial, handgjorda kort och papperskonst. I år fyller Rox Stamps 10 år i branschen.

Ägaren och kreatören Anna-Lena Nilsson är även svensk grossist och säljer till andra butiker i Sverige och runtom i Europa. Anna-Lena Nilsson är även generalagent åt ett holländskt företag inom scrapbooking. Anna-Lenas eget varumärke finns att köpa i papper, stansmallar och stämplar.
– Nytt nu i vår är att jag kan trycka egna papper, visitkort och broschyrer inhouse i mindre upp-lagor. Design och layout har jag erbjudit sedan tidigare men det nya är att jag har en egen maskin nu, berättar Anna-Lena.

Scrapbooking
Scrapbooking innebär att man tar bilder, minnessaker, fina papper, snören, stämplar, servetter eller vad man nu kan hitta och gör egna konstverk av det i form av album, kort, askar, lådor eller vad som än kan göras i just papper. ROX Stamps är specialister på egna text­stämplar på svenska. Vackra ord och tanke­nötter utformade att passa för olika hög­tider och andra händelser när du scrappar.
– Något som jag är ganska ensam om är att jag bygger mycket i helt vanlig wellkartong och för något år sedan skrev jag också en bok; Skapa och återvinn i wellkartong. Ur denna föddes många kurser som jag hållit både i butiken och runt om i landet. Det ligger ju lite i linje med scrapbooking, att återvinna och bevara. Att hålla kurser är något av det roligaste som finns, i butiken hålls även kaféer där vi pysslar med det vi vill, pratar och fikar. Håll ögonen på ROX Media Facebooksida, eller ta en titt på vårt sortiment på roxstamps.se, avslutar Anna-Lena.