Ilona <3 LT Lantmän i Ljungbyhed

Butiken som har allt och lite till ligger mitt i Ljungbyhed, vid foten av Söderåsen. Här hittar du personal med generationers samlade erfarenhet kring att bo, leva och verka på landsbygden.

Butiken är på imponerande 1500 kvm och sortimentet är stort och prisvärt, särskilt vad gäller trädgård och djurfoder. Ilona Larsson från Klippan blev en lycklig vinnare när LT Lantmän i Ljungbyhed lottade ut ett presentkort i butiken inför jul. Med sitt inskickade bidrag vann Ilona:

”LT Lantmän är hela Söderåsens butik, tack vare ett komplett sortiment för hus, hem, trädgård och familjens alla djur! Dessutom med ett bra geografiskt läge och engagerad personal samt generösa öppettider!”

Närodlat i grovbutiken
Att handla hos LT Lantmän har Ilona lärt sig av sin pappa Bo. Det finns inget alternativ som kan erbjuda samma utbud, kvalitet och kunskap som LT Lantmän i Ljungbyhed.
– Det har alltid handlats här under min uppväxt. Pappa åkte alltid hit när vi skulle handla något och idag är det jag själv som åker hit och handlar eller skickar bud med min pappa så handlar han åt mig, berättar Ilona.

Ilona berättar att hon har egna travhästar som får foder från butiken. Salsa är ett närproducerat foder som LT Lantmän gör själva sedan 2004. Det har hög andel svenska råvaror och är ett foder som tar lång tid för hästen att äta. Det finns även Salsa naturell grön, närproducerad svensk vall med högt innehåll av smältbart råprotein och fibrer.
– Mina hästar tävlar mycket och behöver få i sig bra och rätt foder, förklarar Ilona.

Ilona vet vad hästar behöver äta för att må bra. Till yrket är hon nämligen legitimerad djursjuk­skötare vid Evidensia i Helsing­borg med hästar som specialitet men även mot smådjur.

Värdefullt med LT Lantmän
Det finns många fördelar med att handla hos LT Lantmän. En är att det finns en fantastisk bredd, bra sortiment och en långvarig kunskap hos personalen. En annan är att det säljs många kända varu­märken i butiken och att det finns postutlämning, spel och lotter samlat i butiken. LT Lantmän har även en egen bensinmack som ligger centralt och har bra priser på både bensin och diesel.
– Butiken mitt i Ljungbyhed täcker hela behovet kring Söderåsen. Många som bor på landsbygden behöver en butik med stort och brett sortiment och personal som är trevliga, hjälpsamma och kunniga. Om jag behöver något och LT Lantmän saknar det så tar de hem det åt mig. Sådan service är guld värd, säger Ilona.

Peter Börjesson som är butikschef lyfter fram det geografiska läget och personalen som viktigt:
– Vi ligger centralt och när för alla att åka hit från orterna kring Söderåsen. Personalen har jobbat här länge och har kunskap som de delar med sig av.

Nöjd vinnare
Ilona berättar att hon blev glad när hon fick reda på att hon vunnit. Hon tycker om att tävla och möjligheten att vinna något som hon känner starkt för och skulle ha stor nytta av gjorde att hon blev extra glad över att vinna. Peter Börjesson var också glad över att få lämna över presentkortet till Ilona. Två glada människor som var nöjda av två olika anledningar. Ilona fick sista ordet när hon tackade för en bra butik och vinsten.
– Jag läser alltid Söderåsjournalen när den kommer eftersom den innehåller intressanta artiklar och all information om vad som händer i kommunen och en massa bra erbjudanden från butikerna. Det finns även tävlingar från de lokala butikerna, helt perfekt alltså, avslutar Ilona.