En begravningsbyrå som hjälper dig

Vi människor vet i allmänhet mycket lite om hur en begravningsbyrå arbetar. Vi tänker inte ens på att de finns, förrän vi behöver deras tjänster. Vad kan du få för hjälp av en begravningsbyrå?

När du känner dig redo att börja ordna de praktiska arrangemangen kring begravningen tar du kontakt med Röstånga begravnings­byrå. Det är inte bråttom, ge dig själv ett par dagar att landa i det som har hänt innan du ringer och bokar tid för ett möte.

Kostnader
Vad en begravning kostar är självklart beroende på hur man vill utforma begravningen. Det finns egentligen ingen gräns för hur mycket en begravning kan kosta. Som kund kan du se vad olika begravningar kostar på företagets hemsida.
– Du betalar för det du beställer, varken mer eller mindre. Våga jämföra priser och se vad som ingår i priset. Det går även bra att ringa till oss och fråga, förklarar Simon Karlsson som är kundrådgivare på Röstånga begravnings­byrå.

När en nära anhörig avlider är det många uppgifter som måste utföras inför begravningen och många beslut ska tas under en känslomässig period. Därför är det praktiskt att ta hjälp av en begravningsbyrå.
– Vi tar betalt för den tid vi ägnar åt dödsboet, den döde och begravningen. Alla utlägg vi gör för dödsboets räkning debiterar vi utan påslag. Det gäller församlingens eventuella avgifter, kostnader för minnesstunden, bärarlag, solister, dödsannonser och så vidare. Alla priser är givetvis inklusive moms och avgifter, förklarar Simon.

Vid din sida
På begravningsdagen ser Röstånga begravningsbyrå till att kistan kommer på plats, liksom alla dekorationer, program och extra ljus m.m. före utsatt tid.
– När gästerna anländer tar vi väl hand om dem och berättar för dem vad som kommer att ske. När det är dags hjälper vi till och anvisar hur avskedet är planerat, hur vi skall gå fram till kistan och hur vi skall lämna kyrkan eller kapellet. Efter begravningen hjälper vi gästerna att ta sig till minnesstunden om en sådan är planerad. Vi ser till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården, avslutar Simon.