Att vara överens gör skillnad

Det finns åtskilliga exempel på när vi inte är överens och det skapas en konflikt. För vissa sker det i äktenskapet och för andra sker det i arbetslivet. Den vanligaste orsaken beror på ofullständig kommunikation. Livet blir så mycket enklare när vi är överens och förstår varandra. En som visste att driva med hur vi misskommunicerar var Tage Danielsson:

”Nu är det klart att det är mest praktiskt att vi använder orden i den betydelse som vi har kommit överens om. Det blir så besvärligt annars, och man kan lätt bli missförstådd. Å andra sidan är naturligtvis ingen åtsagd att använda alla ord i överenskommen betydelse – särskilt som ju varken du eller jag har fått vara med och bestämma från början att limpa ska heta limpa och krasse krasse. Du och jag kan ju till exempel komma överens om att kalla en tur- och returbiljett Stockholm–Malmö för en åtsittande aftonklänning med svarta tofsar. Men jag lovar dig att vi får ett helvete i biljettluckan på Centralen.”

Nu har vi att se fram emot både Klippan Car Show i Klippan centrum och sedan Söderåsens matmarknad med lokala matproducenter samlade
i Skäralid. Det finns ett behov av att träffas och umgås kring händelser som vi kan förenas kring. Det visade Klippanfesten, Fly n’ Ride, Skåne Truck Show och Perstorpsdagarna som alla lockade besökare. Detsamma kommer vi att se nu på Klippan Car Show och Söderåsens matmarknad. Intresset för mat i allmänhet och närodlat i synnerhet bara växer. När intresset för mat växer blir köket en allt viktigare plats. Tänk att du kan läsa extra mycket om kök i det här numret. Trevlig läsning!

/Daniel Kristensson, ansvarig utgivare