Hockey ska upplevas på riktigt!

För Rögle BK är publiken en viktig faktor för att nå framgång och att det är stämning på matcherna. Några av de som stöttar Rögle vid varje hemmamatch och har sin bestämda plats säkrad till samtliga hemmamatcher är gymnasieläraren Theres Rosenberg och bilbyggaren Henrik Elg. De har sett fördelarna med att ha säsongskort och säkrat sin plats för kommande säsong.

Följt Rögle sedan barnsben
Theres Rosenberg växte upp med Rögle berättar hon, eftersom hela familjen gick när hon var liten:
– Jag har alltid följt Rögle, under tonåren hade jag säsongskort på ståplats. Olika perioder i livet gör att man har olika möjligheter att följa laget på plats. De senaste sex åren har jag haft säsongskort på högrasitt. Vi är ett stort kompisgäng som umgås även privat kopplat till Rögle. Vi har trevligt socialt ihop, hockeyn är det som vi har gemensamt. Annars är vi väldigt olika i bakgrund och åldrar men kärleken till Rögle förenar oss. Säsongskort är perfekt eftersom vi har våra bestämda platser och alla pratar med varandra runtomkring där vi sitter. Det är en speciell gemenskap. Hockey ska upplevas på plats, helheten är bättre än på TV. Stämningen, atmosfären och känslorna på isen ska upplevas på riktigt. Stämningen i arenan är en stor del av upplevelsen, förklarar Theres.

Hela familjen på plats
En nyfunnen supporter är bilbyggaren Henrik Elg vars intresse för ishockey och Rögle väcktes sent. Fast efter det väcktes är både han och familjen fast och har köpt säsongskort:
– Det började med att mina barn började att spela ishockey i Åstorp Grizzlys, jag hade inget hockeyintresse alls då. Eftersom barnen ville se en hockeymatch live köpte jag biljetter till hela familjen i julklapp. I mellandagarna åkte vi in och kollade Rögle-Linköping. Redan efter introt var jag fast och efter det har vi varit på i stort sett varje hemmamatch. Säsongskort var det enda som gällde inför den här säsongen. Endast sjukdom eller barnens aktiviteter som kan hindra oss från att vara på plats. Skönt att ha sin plats säkrad och slippa sitta och boka biljetter. Särskilt skönt vid derbyna. Det är något speciellt när man kliver in i arenan, stämningen och atmosfären. Jag är gärna på plats en bra stund innan nedsläpp och kollar uppvärmningen, pratar med folk och sen när det drar så gillar man allt. Snabb sport, action hela tiden, alla ramsor och sång från den underbara klacken. Mitt huvud hinner inte riktigt med tempot än, men jag älskar det. Mitt säsongskort är min guldklimp.

Stort engagemang kring föreningen
Kari Litmanen som är marknadsansvarig i Rögle BK är ny i klubben men som har jobbat i Brynäs tidigare är häpen över engagemanget och suget efter säsongskort.
– Efter förra säsongens åttondelsfinal har intresset ökat för Rögle och antalet sålda säsongskort slår tidigare försäljning. Det är riktigt roligt med det stora engagemanget runt föreningen och vi blickar mot den nya säsongen med en stor förväntan, förklarar Kari.

Missa inga jubel i Catena Arena
Den 14 september drar SHL igång då Rögle tar emot HV71 i Catena Arena. Till dess kan du säkra din plats för hela säsongen via Rögle BK:s kundcenter, rbk.ebiljett.nu eller biljett@roglebk.se.