Framgångar för unga ryttare

Det blev både SM-guld och SM-silver till Perstorpsryttare när SM-finalen i ponnyhoppning 2019 för kat. C var över.

Det krävdes en rafflande omhoppning mellan fyra ekipage innan Agnes Olofsson Idrizovic med svenskfödda ponnyn Giovanna stod som SM-guldmedaljör. Ekipaget tävlar för Perstorps Kör- och ryttarförening. Agnes och Giovanna tog dessutom en silvermedalj i SM-inverkansridning tidigare i veckan.

Dessutom placerade sig Tuva-Li Örnberg med Wynswood Equity på en 10:e plats i sin första SM-final. Tidigare i veckan vann Tuva-
Li dessutom SM-guld för ungponnyer kat.B med sin 6-åriga Limepark Honeysuckle. Ytterligare ett Perstorpsekipage, Sofia Borg­strand på sin häst Excentrics Mixed Emotion knep en andraplats i SM:s B-final. I kringklasser deltog Wilda Örnberg med sin kat.D ponny Mosstown Suzy och vann den finalen.

Sammanlagt fick Perstorps kör- och ryttarförening två guld, ett silver, en tiondeplacering och en andraplacering i B-finalen.