Sommartider på biblioteket

Sommar på biblioteket kan betyda olika saker för olika människor. Några önskar aktiveras och några önskar sänka tempot.

– I år kommer vi ha Sommarboken som vanligt för barn och ungdomar mellan 6-19 år. Det innebär att efter man lånat och läst fem böcker får man en bok i present som man själv väljer i Klippans Bokhandel, säger bibliotekschefen Viktoria Ejnarsson Zúniga.

Aktiviteter kommer att erbjudas alla barn mellan 6-12 års ålder kl 14 varje vardag på alla bibliotek i kommunen. Den kombineras med att biblioteket bjuder på fika. Aktiviteten kan vara att titta på film eller en workshop i hur man kan göra figurer med ballonger.

– Den 17 juni kommer vi ha familjedag på biblioteket i Ljungbyhed mellan kl 15-19. Då vill vi välkomna gammal som ung till att titta in en stund. Det kommer finnas allt från fiskdamm, hur du gör knopar till underhållning från Ballongeriet. Scouterna är med oss denna dag och hjälper oss att grilla korv som vi kommer att bjuda på. En familjefest helt enkelt!

Under sommaren kommer det att erbjudas två poesi­kvällar på Klippans bibliotek. Måndag den 1 och 15 juli kl 18 kommer skådespelaren Anna Westerberg att läsa upp dikter av Harry Martinson respektive Hjalmar Gullberg. Detta kommer ske på bibliotekets fina innegård som växte fram sommaren 2017.

Passa även gärna på att ta del av Konsthallens sommar­utställningar med glaskonst av Ulla Hult­berg och fotokonst av Tomas Montelius.

– Varmt välkomna till oss, avslutar Viktoria.