Hallå där Ursula S. Henningsson!

Klippan har fått en psykologmottagning på Norra Skolgatan 2. Ursula som är leg.psykolog, psykoterapeut och neuropsykolog har flyttat från Malmö till Klippan.

Vem kan få hjälp hos dig?
– Kort: alla som mår psykiskt dålig. Enligt min erfarenhet behöver de flesta människor en samtalsakut, när de behöver hjälp att reda ut sina problem. Som psykolog är du utbildad för att hjälpa människor till att förändra sin livssituation till att må bra igen. Många personer som varit med om en traumatisk händelse lider både mentalt och känslomässigt och det kanske upptar hela ens liv. Jag utformar behandlingen på ett sätt som passar varje person bäst. För mig är det den varma och personliga kontakten och nyfikenheten på varje människas inre kraft, som gör att jag älskar mitt arbete. Jag utrustar patienterna med flera mentala ”verktyg” från min psykologiska verktygslåda som gör att de kan hantera det som är svårt.

Klippan har fått en egen neuropsykologi­mottagning!
– När nyheten spreds att det öppnat en psykolog-mottagning började telefonen ringa hos mig. Till min förvåning, efter flera oroliga frågor om ADHD/Asperger diagnos utredning, ringde människor runt 50-55 år som ville veta om deras tilltagande trötthet, irritation, beror på stress eller om dessa symtom är tidiga tecken på annalkande demens? Det är en livsavgörande utredning. Istället för att stå i två års kö till en Allmänpsykiatrisk Öppenvård för utredning, kan du nu boka tid i Klippan och gå före i kön. Jag har arbetat med neuropsykologiska utredningar mer än 15 år och jag har fått Region Skånes utmärkelse för mitt arbete.

Hur kontaktar man dig?
– Ring mig på 070-679 31 11 eller skicka e-post till psykolog.ursula@gmail.com. Jag har tid för dig!