Biblioteket lockar med brett utbud

Mer information om allt som händer hittar du i vårt programblad eller på klippan.se/upplevagora eller bibliotekfh.se

Nya spännande gäster och program att se fram emot i vår på våra bibliotek.

Författarbesök
Under våren kommer Biblioteket att ha tre författarbesök att se fram emot. Först ut söndagen 3 mars är Gunnar Wetterberg, som kommer tala om sin trebandsutgåva av Skånes historia och mycket mer. Drygt två veckor senare får vi besök av Kent Werne, journalist och författare, måndag den 18 mars som kommer att berätta om sin senaste bok Allt är en konspiration. Slutligen har vi Niklas Kämpargård som kommer söndag den 14 april. Han är aktuell med Krishandboken vars ämne är högaktuellt just nu med tanke på globala klimatförändringar: i Sverige har vi drabbats av sommarens bränder men också värmeböljan som påverkade vattentillgången ordentligt. I miljöns tecken finns det också möjlighet att få hjälp från kommunens energi- och klimatrådgivare den 1 april.
– Det är viktigt att arbeta med en bredd i utbudet för att tilltala så många som möjligt, säger bibliotekschefen Viktoria Ejnarsson Zúñiga.
– Just under våren har vi haft extra tur då en av våra besök är aktuell i tv-programmet På spåret. Det är naturligtvis Gunnar Wetterberg som åsyftas.

Forskarföreläsningar
Våra forskningsföreläsare från Lunds universitet är tillbaka under våren. Hela fyra till antal blir det, med en stor ämnesbredd – allt ifrån berättelser från andra världskriget till bränsle för framtidens bilar. Datum för dessa är 12 februari, 12 mars, 4 april samt 10 april.

Slöjda, vandra eller bokcirkla?
På biblioteket finns många programpunkter som återkommer med jämna mellanrum. Bokcirklar, språkcaféer och digitala hjälpen är exempel på sådana. En nyhet för våren är vårt Slöjdcafé en gång per månad på Östra Ljungby bibliotek. Dit kan du komma och få inspiration. Vill du lära dig något om vandringslederna i Skåne kan du boka in torsdagen den 21 mars för då besöker Sara Näsvall, utvecklare på Skåneleden, biblioteket i Klippan och berättar om detta.

Vad händer för barnen?
– Barnen är en viktig målgrupp för oss på biblioteket, poängterar Viktoria vidare. Våra barnprogram på vardagarna är populära runt om i kommunen. Men tänk även på att vi också erbjuder program på helgen där du som vuxen kan komma med barn och delta tillsammans i vårt ”Söndagskul på Bibblan” som vi kör några gånger per termin, avslutar bibliotekschefen med.