Klippan är bäst i Skåne på tillväxt

Den 15 november korades vinnarna som haft bäst tillväxt under 2018 bland Sveriges samtliga kommuner.

Priset har delats ut av kreditupplysningsföretaget Syna genomför varje år en undersökning som belönar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Synas undersökning kring ”Bästa tillväxt” mäter just det och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst, ett tillväxtindex som bygger på kall fakta.

Klippans kommun andas framtidstro och optimism och klättrar från en tredje plats i Skåne till första plats. Kommunens näringslivschef Anders Lindberg är förstås glad:
– Det är ett resultat av mångas arbete, inte minst det arbete som våra företagare bidragit och bidrar med. Det är också de som ska ta åt sig äran av att Klippan utsetts till vinnare i Bästa Tillväxt 2018.
– När Klippan placerat sig i topp tio i Synas undersökning bjuder kommunen in företagen på tillväxtslunch och så blir det även i år. Då får man möjlighet att fortsätta utveckla näringslivet, menar Anders Lindberg.