Bästa klassrummet på Ljungbyhedsskolan

Jasmin Cederqvist har drivit ett projekt vid Ljungbyhedsskolan, ”Ursäkta röran, vi bygger om…”, där varje klass har fått i uppdrag att gemensamt dekorera sitt klassrum. Idag har en jury bestående av skolledningen, städ, stora elevrådet och lilla elevrådet. Samtliga klassrum från F-klassen till klass 6 besöktes och poängsattes. Poängen som delades ut tog hänsyn till; sitter eleverna bra, synliga hjälpmedel, färg eller bilder som skapar ett tema? Lina Sandén som är elevassistent i årskurs 5 är imponerad av elevernas kreativitet:

– Det är fantastiskt att få se alla klassrum och deras idéer, tankar och övergripande tema. Samtliga årskurser jobbar med tema i alla ämnen.

I årskurs 3 är det havstema i klassrummet och känslan av att befinna sig i havet infinner sig med fiskar hängande från taket och på väggarna samt sköldpaddor på lamporna. Katarina Håkansson som är lärare i årskurs 3 berättar att utanför klassrummet är tema skog och natur och att rummen knyter ihop land och hav tillsammans.

I slutändan är alla vinnare när de får inreda sina klassrum och väva ihop det med det pedagogiska arbetet. Skolan är platsen där vi lär inför livet och fyller på vår kunskapsbank. Klassrummen på Ljungbyhedsskolan har nu blivit mer personligt inredda samtidigt som det kan knytas an till lärandet.