Seniorgymmet – en möjlighet till varierad motion

Att motion är betydelsefullt för välbefinnandet känner de allra flesta till. Men det är inte alltid så lätt att veta hur man ska göra.

Ta seniorgymmet vid skejtparken till exempel. Där står ett par moduler som erbjuder möjligheten tillvarierad motion och träning. Balans kan tränas via gång på oregelbundet formad bom. Bål och rygg kan tränas genom att sitta på en rörlig sits. Och med hjälp av en axel och armpress stärks axelparti och armar. Benmusklerna kan tränas genom knäböj eller trappgång. En modul erbjuder dessutom rörlighetsträning då det gäller att flytta kulor på en stång likt en tennisdomare som fördelar poäng i sin domarstol.

För att enklare förklara hur övningar kan utföras finns en film där seniorer visar. Se den här: www.perstorp.se/seniorgym

Välkommen förbi att prova.

Och viktigast av allt: Du behöver inte vara senior för att utföra övningarna.