Per Åke Peps Persson i studion 1974. Foto från Mustang medias bildarkiv

På det gamla goda 70-talet

Den skånska musikern Peps Persson föddes 1946 och bodde tillsammans med sin familj på Järnvägsgatan i Klippan ovanför pappa Antons radioaffär. För övrigt i samma hus som Inges Lek & Hobby fanns i.

Efter att butiken gått i konkurs flyttade familjen först till Åhus och senare till Tjörnarp. På ålderns höst återvände Anton och Marta till Klippan och bodde då på Klostervägen. Anton avled 1979 och Marta 1985. De ligger begravda på kyrkogården vid Klippans kapell.

Deras son Per Åke blev känd som Peps Persson med hela det svenska folket. 1974 släppte Peps Persson albumet Blodsband med låten ”Falsk matematik”. Den ligger 15 veckor på Svensktoppen.

”Ska de´va så svårt att fatta
Att det e falsk matematik
Som gör den fattige så fattig
O den rike så förbannat rik”.

Peps Persson har varit en av Sveriges största bluesprofiler ända sedan 1960-talet och är medlem i Swedish Music Hall of Fame. Livet började på Järnvägsgatan i Klippan. Vill du veta mer om Peps Persson och 70-talet finns det en nyutkommen fotobok ”Mitt 70-tal” som har producerats av Mustang media på uppdrag av bokförlaget Historiska Media.