”Jag slutar när Rögle tar SM-guld”

Det pulserande hjärtat av Rögle är i mångt och mycket Rögleshopen där supportrar kan köpa souvenirer, matchtröjor och allt annat som handlar om Rögle.

Siv Andersson som jobbar i shopen är inne på sin 19:e säsong i Rögletröjan och pensionär sedan fem år, ändå kommer hon hit och jobbar i shopen.
– Jag tycker både det är roligt och socialt att stå här under matchdagarna. Fast jag är även med och gör inköpen till shopen samt hjälper till i receptionen när någon är sjuk, säger Siv Andersson.

Rögles ryggrad
Det är personer som Siv Andersson som definierar vad Rögle är, klubbhjärta och engagemang. Siv har under sina 19 säsonger i klubben fått jobba med allt.
– Jag började i Rögle när det blev ett jobb ledigt på ekonomiavdelningen. På den tiden var vi tre personer som jobbade här och fick sköta allt. Det har hänt en del sedan dess, berättar Siv.

Idag har Siv hjälp av Jacob Nilsson som gör sin andra säsong i klubben. Förra säsongen arbetade Jacob med event men fick inför säsongen frågan om att arbeta i Rögleshopen.
– Tanken är att Jacob ska ta över efter mig. Jag sa att förra säsongen var den sista men jag är här i år igen. Jag slutar när Rögle tar SM-guld om inget annat, säger Siv med ett leende.

Erik Brunnström, som är ansvarig för privat­marknad, springer förbi och flikar in att Siv Andersson är läromästaren i Rögle. Det är glada miner både hos de som arbetar för Rögle och hos de som håller på Rögle.

Passion för Rögle
Siv Anderssons kollega Jacob Nilsson hade aldrig satt sin fot i en ishall innan han rekryterades till Rögle. Jacob Nilsson är fotbollskillen från Hittarp som åker till Lindab arena varje matchdag efter sitt heltidsarbete hos Stenströms och står i shopen. Idag är Jacob Nilsson en passionerad Röglesupporter som följer Rögle från TV-skärmen i shopen och ser till att supportrarna kan köpa allt de vill ha i pauserna.
– Det är fantastiskt att få träffa alla som älskar Rögle och deras engagemang smittar av sig. Du skapar en relation och lär känna alla här i shopen. Det känns inte som ett jobb att stå i shopen utan det är bara härligt med alla kollegor och supportrar som sprider glädje, förklarar Jacob Nilsson.

Siv Andersson viker ihop en matchtröja som en supporter har köpt i shopen innan säger att Jacob Nilsson är framtiden:
– Han kan ta över efter mig. Jacob är både duktig och tar egna initiativ.

Rögle som helhet
Det är matchtröjor, halsdukar, mössor och kepsar som säljer bäst i shopen. Det finns något för alla. Trots att alla har olika uppgifter och ansvarsområden i Rögle så hjälps alla åt och lär av varandra.
– Vi är ett skönt gäng. Alla har sina uppgifter men alla hjälper alla ändå. Vi ser helheten och det är styrkan hos oss, säger Jacob Nilsson.

Det händer väldigt mycket i shopen som andra inte ser. Det är att välja sortiment, inköp och placering samt inte minst att städa och fylla på i hyllorna.
– Shopen öppnar en och en halv timme innan matchstart men vi är här fyra timmar innan och förbereder, ställer i ordning. Sen har vi också SHL:s bästa shop, både lokalmässigt och sett till sortimentet, avslutar Siv Andersson.

Passa på att hälsa på Siv och Jacob nästa gång du handlar i Rögleshopen. Trevligare människor är svårt att hitta. Det är utmärkande för hela Röglefamiljen.