Vad är ekologisk hudvård?

Ekologiska hudvårdsprodukter innehåller odlade naturliga ingredienser och inga kemiska bekämpningsmedel, besprutningsmedel eller konstgödsel får användas i odlingen, samma krav gäller för livsmedel.

Sweet Harmony i Klippan säljer ekologiska produkter och Annika och Sara på Sweet Harmony berättar att det finns flera saker som skiljer vanlig hudvård och ekologisk hudvård åt.

– Den kanske allra största skillnaden är att ekologiska produkter är baserade på förnyelsebara råvaror, det vill säga råvaror som inte kommer att ta slut eftersom naturen kan nybilda dem. Vanlig hudvård är ofta petroleumbaserad, det vill säga baserad på råolja, vilket är en ändlig resurs. Våra ekologiska hudvårdsprodukter baseras istället på vegetabiliska oljor från naturen, vilka tränger djupare in i huden och hjälper till att återfukta huden på djupet

Varför ska jag välja ekologisk och naturlig hudvård?
Ekologisk hudvård är det bästa för din hud eftersom de naturliga ingredienserna tillför huden fukt och näring och du undviker kemikalier och syntetiska ämnen.

Grön salong i Klippan
HardRock Salong har blivit en EKO-salong och rymmer numera även PåNaturligtVis och Care by Caroline. De använder Maria Åkerberg ekologiska produkter inom hudvård, hårvård och smink. Det är produkter som är både är bra för din kropp för miljön – något för dig som vill vara med på vägen fram mot ett samhälle som är hållbart.