Klippans djurbegravningsplats fyller 20 år

Djurbegravningsplatsen invigdes den 24 oktober 1998 och drivs av föreningen Klippans Begravningsplats för Smådjur. Föreningen hette de två första åren Klippans djurvänner innan namnbytet och föreningens medlemmar sköter begravningslunden som är en stämningsfull plats för djurägares smådjurs sista vila.

Bland blommor, skyltar och minnessaker samsas bortgångna hundar, katter och ormar, papegojor och en minigris. För de som kremerar sitt husdjur kan låta sista vilan ske i minneslunden. Dessutom finns minilunden, en speciell minneslund för djur som ägs av barn upp till tolv år.

Elsie Svensson som är ordförande i föreningen berättar att de är 125 medlemmar men få är aktiva. Alla som kommer hit är vänliga och tacksamma för att begravningsplatsen och minnes­lunden för smådjur finns.