Blott Sverige svenska krusbär har

Det var författaren, läraren, prästen, journalisten och diktaren Carl Jonas Love Almqvist som skrev de bevingade orden som används i olika sammanhang idag. Det var under sin frånvaro från Sverige som Almqvist skrev om de svenska krusbären. Det är ofta när vi åker iväg som vi lyckas förstå allt bra vi har hemmavid. Det är fantastiskt att få komma iväg på semester, men det är lika underbart att komma hem igen och njuta av vardagen.

Söderåsområdet är fullt av platser att besöka, smakrika restauranger, gårdsbutiker och sevärdheter som är unika. Skäralid i sin prakt, ja hela Söderåsen för den delen. Vattendragen för den som vill fiska, butiker för den som vill handla – ja det finns det mesta här helt enkelt. Risken är tyvärr stor att vi inte inser allt det bra förrän vi reser iväg och längtar hem.

Om en månad har det varit val och alla har haft chansen att gå och rösta. Vi ger alla partier samma möjlighet att berätta vad de vill lokalt. Söderåsjournalen är partipolitiskt neutral och vi skriver enbart om allt bra som händer i vårt utgivningsområde. Genom att lyfta de goda exemplen hoppas vi ge bränsle åt alla positiva krafter inom näringslivet och föreningslivet.

Låt oss njuta av sensommaren och Gammelmarknaden i Ljungbyhed samt Perstorpsdagarna som är något av en tradition liksom Fly n’ Ride och Skåne Truck Show i Ljungbyhed. En annan tradition som kommer tillbaka är Klippanfesten i centrum! Det finns alltså mycket som händer den närmsta månaden. Vi ses i folkvimlet.
/ Daniel Kristensson, ansvarig utgivare