Årets kock på Ljungbyhedsskolan

För andra året i rad tävlade elever ur årskurs 8 och 9 mot varandra i matlagningstävlingen Årets kock som arrangeras av skolan.

Eleverna fick själva hitta recept på temat ”Smaker från orienten”, skriva inköpslistor och öva på matlagningen hemma. Allting skulle vara tillagat och bakat ifrån grunden. På 90 minuter ska maträtten tillagas och läggas upp på ett aptitligt vis. Rätterna bedömdes sedan av en inbjuden jury. Juryn bestod av Lars från Hemköp i Ljungbyhed, Rune som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Lill som är kostchef i Klippans kommun och Lars som är verksamhetschef för centrala elevhälsan.

Vinnarna serverade en rätt som bestod av fetaostbollar med tabbouleh, tzatziki och hembakat bröd. Juryns motivering löd:
”Ett vackert upplägg och en välkomponerad rätt som smakade mycket gott, laget hade också bäst ordning och reda i köket när de lagade maten.”