Norrehus med en rik historia

Klippans läderfabrik, vars skorsten var ett landmärke i Klippan i hundra år, finns inte mer.
Norrehus som byggdes 1899 av kronolänsman Elis Ohlin, far till nationalekonomen, nobelpristagaren och folkpartiledaren Bertil Ohlin finns kvar. Huset har en väldigt skiftande och levande historia. Klippans Läderfabrik köper Norrehus av Elis Ohlin år 1906. Klippans Yllefabriks disponent Ivar Sjunnesson köper sedan huset. 1946 köper Klippans Läderfabrik tillbaka Norrehus.

Husets andra epok inleds 1975. Då köps  Norrehus av Kerstin Theodoridis. Kirris pizzeria blir en institution i Klippan, och med olika ägare drivs restaurang på Norrehus till 1993. På slutet av 80-talet fram till 1992 anordnades spelningar med både lokala band och band utifrån och Norrehus förknippas med Klippanpopen som har sin storhetstid då. 

Efter striptease, fritidsgård och datortek för arbetslösa stod huset tomt 2009 och det diskuterades om huset ska rivas. Istället fick huset nytt liv när Anna-Karin Liljedahl och Lars Göransson våren 2014 köpte huset. Efter en omfattande renovering där det gamla tagits tillvara på är nu Norrehus både en lunchrestaurang och ett nöjesställe med konserter.