Vårmodet

Kvinnligt vårmode

Söderåsjournalen låter klädesbutiksägarna berätta om de hetaste trenderna och hur du ska bära dem.

Monica, Modehälsan i Perstorp
– Om fjolårets stora färgtrend var rosa är årets hetaste färg pastell som aprikos, färgglada print, blommigt och denim. På scarfen, klänningen, kjolen eller toppen syns mycket tofsar för den moderiktiga. Och glöm inte kavajen, ett nyckelplagg i vår.

Helena, Gunns Mode i Klippan
– Det är både milda pasteller och knalliga flaggfärger. Det är stor variation, med coola jeans med detaljer som ”diamanter”, blommor och dragkedjor. Ett stort utbud av klänningar för både vardag och högtid, men även finbyxor och kavaj. Accessoarerna är gärna med bling-bling. Vi erbjuder kläder, underkläder, parfym och make up från alla trendiga märken.

Stilsäkert herrmode

Längtan efter sol och värme efter en lång höst och en mörk vinter gör att vårens herrmode andas safari och sommar.

Carina, Lukas i Klippan
– I vår ska du blanda beige och gröna toner. Dubbelknäppta linnekavajer med ett par byxor med hög midja är helt rätt. Beigt och grönt utgör basen i vårkollektionen. Klassiska ljusblå skjortor är stilrent och passar till allt. En quiltad väst är ett måste i vår.

Sanne, Lukas i Klippan
– Mikroprint och ränder är viktiga på skjortan, även skjortor med stora blommor. En nyhet i vår är pop-over skjortan med halv knäppning i ljus denim. För att hitta rätt look är det linneblazer eller safarijacka med utanpåsydda bälgfickor som gäller.

Vårens skomode

Sneakers är i princip synonymt med våren och 2018 är inget undantag. Sneakers i alla varianter.

Kjersti, Trendi skor i Perstorp
– Rosa eller blommigt ska det vara i vår och det ska vara bekväma skor utan klack. Samtidigt finns det alternativ till sneakers som dressade boots i vårens färger. Vårens skor ska glittra, det ska vara mycket detaljer som dragkedja, metallicskimmer, infällda spetsmönster och långa, breda siden-sko-band.
– Den största skotrenden är dock låga skor. Huvudsaken är att de sticker ut med blommigt mönster, grälla färger eller med detaljer som syns.