Föreläsning med Jenny Neikell i Perstorp

Surtantens syrade utsågs till Årets bästa matproducent 2016 av Magasinet Skånes jury. Nu kommer Jenny Neikell som driver företaget Surtantens syrade till Perstorp och håller en intressant föreläsning om mikroorganismer och allt gott de gör för oss människor på tallriken och i kroppen. Vi får också en inblick i fermenteringens historia och kulturella betydelse för människan. I alla tider har människan konserverat mat med hjälp av bakterier och andra mikroorganismer. Processen kallas fermentering och gör maten smakrik och hälsosam.

Jenny Neikell är aktuell med boken Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier.  Hennes företag Surtantens syrade tillverkar ekologiska, mjölksyrade grönsaker och hon håller kurser i fermentering.

Välkommen till en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!

Fri entré. Biljett hämtas på biblioteket.

När: Tisdagen den 6 mars

Tid: klockan 19:00

Var: Perstorps bibliotek