Klippanpopen 40 år!

År 1977 bildades musikföreningen Bombadill av musikläraren Bo Ingvar Olsson i Klippan. Bombadill blev startskottet för Klippanpopen. Nu när det är 40 års jubileum uppmärksammas Klippanpopen med en utställning. När Söderåsjournalen kommer på besök är det Bo Ingvar Olsson vi möter i dörren. Inne i konsthallen är SVT på besök och gör ett reportage om utställningen. Klippanpopen har påverkat hela musiksverige och det finns ett intresse för Klippan och Klippanpopen i hela landet.
Utställningen
Det är en utställning som bjuder på nostalgi och upplevelser. Filmer och ljudfiler, en del överraskningar på vernissagen. Den 9 december klockan 13 till 16 är det vernissage. Utställningen pågår sedan fram till 14 januari. Den 12 december blir det dessutom en Bombadillafton på biblioteket, där Mats Pettersson, Bo Ingvar Olsson, Anders Pålsson och Thomas Holst berättar om musikföreningens verksamhet. Torsdag 11 januari, spelar svenska popfabriken i musikskolans konsertsal kl 18.30.
– Det är en utställning som firar Klippanpopens 40 år. 1977 startade musikföreningen Bombadill. Inreddes en inspelningsstudio i kyrksalshuset. Utställningen består av 11 vepor som speglar klippans musikliv. Alla skivor som är inspelade och utgivna i klippan finns här att beskåda. Musikprylar som speglar tidsandan, kassettband och badges/knappar. Delar av utrustningen från inspelningsstudion finns att se. Fyrkanalers bandspelare, spektrummodul och annan teknisk utrustning.
Tidningsurklipp visar hur mycket det skrevs om Klippan i början 1980-talet, berättar Mats Pettersson som var en frontfigur i bandet Kriminella Gitarrer. Idag jobbar Mats på biblioteket och är i högsta grad involverad i utställningen.