Gammal kärlek rostar aldrig

Ronny Stjärnlind har jobbat med bilar i hela sitt liv. Sen många år tillbaka jobbar han på Euromaster, som är experter på däck och däckbyte.

På sin fritid har Ronny ett intresse för veteranbilar och är själv stolt ägare av en Hot Rod Plymouth De Luxe Special från 1936. Hot Rod är ursprungligen en benämning på en ombyggd amerikansk öppen bil, så kallade roadsters, tillverkade innan år 1949.

Vad är det som är speciellt med din bil?
– Allt är speciellt med bilen. Den är handmålad med skuggningar, eightballstema i inredning, antenn och nycklar. Vacker kaross och original Plymouth med två dörrars kupé. Fantastisk bil att köra, stel bakaxel med bladfjädring samt ställbart chassi fram vilket ger en trevlig körkänsla.

5 SNABBA OM BILEN …
Märke:
Hot Rod Plymouth De Luxe Special
Årsmodell: 1936
Motor: V8 Cheva 3,50, trimmad till 3,55, cirka 400 hk
Drar: 1,5 liter/mil.
Växellåda: Automat

… OCH 5 SNABBA OM ÄGAREN
Namn:
Ronny Stjärnlind
Ålder: 58 år.
Bor: Klippan.
Arbete: Däckmontör
Drömbil: Bugatti Veyron