Nya vattenrutschbanor planeras byggas på Ugglebadet i Perstorp

Perstorps kommun har genomfört en projekttävling för nya vattenrutschbanor på Ugglebadet. Den 1 juni 2018 planeras banorna vara klara för premiäråk.Det är en lite annorlunda form av upphandling som just avslutas.

En ”jury” bestående av två elever, en kille och en tjej, från Centralskolan, en från kultur- och fritidsnämnden och fem anställda har diskuterat, betygsatt och poängsatt de olika förslag som kommit in, berättar Laila Schüler, ansvarig för kommunens upphandling.

Juryn enades om ett förslag med två olika sorters vattenrutschbanor. En bredare och rakare så kallade familjebana och en längre smalare med två ”snurror”.

Vattenrutschbanorna kommer även att ha ett digitalt tidtagningssystem som bland annat registrerar snabbaste åktid, senaste åk och hastighet, fortsätter Laila Schüler.

Satsningen på nya vattenrutschbanor är bara en i raden av många på Uggleområdet. Intill Uggledammen placeras exempelvis nya sittbänkar och belysning monteras. Dessutom har antalet ställplatser på campingen utökats och inne på Ugglebadet byggs hälsoteket om och ut. Utomhus pågår samtidigt byggnation av nya idrottshallen Ugglehallen med invigning i augusti 2018.

– Och i investeringsplanen för 2019 ligger dessutom en konstgräsplan, avslutar Laila Schüler.