Succé för Söderåsens matmarknad

Årets upplaga av Söderåsens matmarknad blev en succé. Matmarknaden brukar att vara välbesökt men i år kom det fler besökare än någonsin tidigare.

Söderåsens matmarknad arrangerades för sjunde gången och ryktet har spridits om marknaden. Syftet med matmarknaden är att de lokala livsmedelsproducenterna och hantverkarna i Klippan, Åstorp, Bjuv och Svalöv ska få visa upp sina varor. Det finns en uppsjö av matproducenter runtom i Söderåsområdet som levererar närproducerade smaker och Elisabeth Hansson från Bjärhus gårdsbutik, som är en av arrangörerna konstaterar att intresset för närproducerad mat växer.

– Vi vill verkligen att Söderåsen ska bli ett matcentrum, säger Elisabeth.

– Maten från Bjärhus står för omsorg för miljö, människor och djur i kombination med tradition och hantverk, fortsätter Elisabeth.

Kocken Titti Qvarnström, den första kvinnan i Sverige att få en Michelinstjärna, var på plats och lagade mat. Alla marknadstälten hade kö och det gick att köpa allt från grönsaker och äppelmust till honung och glutenfria bröd. Uppskattningsvis kom det över 5000 besökare under söndagen. Intresset för närproducerat har aldrig varit större än vad det är idag.

Fotograf: Sandra Ottosson

Fotograf: Sandra Ottosson

Fotograf: Sandra Ottosson

Fotograf: Sandra Ottosson