Till Vidåsens sommarfest med raggarbil

Äldreboendet Vidåsen arrangerade sommarfest för 22:a året i rad men första gången utanför Vidåsen. Festen var förlagd i hembygdsparken Perslund och för att komma fick de boende fick åka raggarbil.

En bil med släp fick ta med sig rullstolar och rollatorer. Ingvar Persson och Stig Ohlsson var två av bilägarna till raggarbilarna som ställde upp och körde mellan Vidåsen och Perslund.
– Vi har kört en runda med de äldre en gång om året tidigare och det är lika uppskattat varje gång. Nytt för i år är att vi kör hit till Perslund och det bjuds till fest. Glädjen hos de äldre gör att vi ställer upp varje år, berättar Ingvar.

Stort engagemang
Anita Hansson som är aktivitetssamordnare på Vidåsen och har varit med på alla 22 sommarfesterna berättar att hon engagerat halva Åstorp för de boendes skull.
– Årets sommarfest har Oj ICA Kvantum sponsrat med mat till ett bra pris, Civilförsvaret kamratförening grillar maten till de äldre, Lions och Rotary ställer upp och Dala spelmän spelar och underhåller. Helt fantastiskt.

Årets president i Rotary Åstorp, Rolf Hansson, lovordade Anita Hanssons engagemang.
– Många av oss här är gamla Åstorpsbor och känner de som bor vid äldre-boendena. Det finns ett stort engagemang i Rotary och det är roligt att se glädjen hos de boende när de får komma ut.

Boo Nilsson från Lions nickar instämmande och fyller i:
– Lions medlemmar ställer alltid upp när Anita hör av sig. Vi samlar bland annat in pantkvitton under hela året i ett rör som står på Oj ICA Kvantum. När vi löser in pantkvittona öronmärks pengarna till aktiviteter vid äldreboendena. Vi brukar få in cirka 10 000 kronor per år på pantkvitton.

Anita Hansson gick omkring bland borden och serverade dricka till maten.
– Allting blev perfekt, från väder till transport och maten. Att vi fick miljöombyte var inte fel utan det kan bli fler gånger vi åker ut på det här viset. Sommarfesterna betyder jättemycket för de boende. De pratar om den hela året, avslutar Anita.