Luftvärmepump – ett säkert val

En luftvärmepump använder energi från utomhusluften för att värma inomhus­luften och ger runt 3-4 gånger mer i värme­energi än den förbrukar i el-energi. Luftvärmepumpen fångar upp cirka 99 % av alla allergier, pollen, bakterier, damm, virus, mögel etc. i ditt hus.

Ett billigt sätt att värma upp ditt hus och närmast halvera uppvärmningskostnaden, är att installera en luftvärmepump. När du bestämt dig för att installera en luftvärmepump måste det göras av en certifierad installatör annars betraktas det som ett miljöbrott. En certifierad installatör monterar luftvärmepumpen på ett säkert sätt och minimerar risken för ett eventuellt läckage. Köparen måste vid köp meddela vem som ska utföra installationen. Det lättaste för dig som kund är därför att handla direkt av ett företag som både säljer värmepumpar och erbjuder installation, till exempel hos A4U.

Höstservice av luftvärmepumpen
Höst är högsäsong för luftvärmepumpar och serviceteknikerna blir snabbt fullbokade. En luft/luftvärmepumps effekt minskar med 20-30 % på grund av smuts som letar sig in i pumpen under ett par år. En service åtgärdar problemet och din luftvärmepump blir som ny igen. Det är i princip omöjligt att ren­göra en värmepump på djupet om man inte är service­tekniker och vid service kontrolleras att din luftvärmepump verkligen fungerar som den ska. Att se efter luftvärmepumpen sparar mycket pengar på sikt eftersom en servad värme­pump får en längre livslängd.

3 anledningar att välja värmepump

  1. Det finns fera olika typer av värmepumpar men grundprincipen bakom tekniken är densamma: Lagrad solenergi i berg, vatten eller luft omvandlas till värme. En värmepump är både ett energieffektivt och bekvämt val. Du behöver aldrig fylla på bränsle utan det enda du behöver göra är att ställa in hur varmt du vill ha det.
  2. Halverade värmekostnader eftersom din värmepump utnyttjar gratis energi för att värma ditt hus. Värmer du ditt hus med exempel el, pellets eller olja kan uppvärmningskostnaderna sjunka ännu mer när du byter till värmepump. På några års sikt har din värmepump betalat sig själv genom att den sparat mer pengar åt dig än vad den kostade att installera.
  3. Ditt hus ökar i värde. När du installerar en värmepump gör du en investering som höjer fastighetens värde vilket du har nytta av när du säljer det vidare.