Varför träning?

Tränare och vetenskapen är överens om att otränade personer har en stor förbättringspotential och mer eller mindre all träning ger ”goda” resultat. Oavsett när en person börjar träna skapar det ett mervärde för kropp och själ. Det spelar egentligen ingen roll när vi börjar träna. Vi kan alltid förbättra vår fysiska status och förbättra vår hälsa genom att röra på oss mer. 

Anders Lindsjö arbetar med träningsutveckling och har en bakgrund som en av Sveriges främsta tyngdlyftare och har deltagit i såväl OS som VM. Anders har några enkla råd att dela med sig av:

– Kroppen behöver tränas på många olika sätt för att utvecklas vilket är lätt att glömma bort när trender får oss att välja. Tänk på att träna. Snabbt, jobbigt, lätt, tungt, utmattande, länge och kort och svårt. Det ska helt enkelt kännas lite här och där efter ett träningspass. 

Fördelar med träning

Fysisk aktivitet är ett bra sätt att få fart på nybildningen av celler i hjärnan. Det tros vara en förklaring till att motion kan vara en bra behandlingsmetod för lindrig och måttlig depression. Vill du öka ditt välbefinnande och dessutom förbättra din kontroll över din vikt så är träning i samspel med en bra kost vägen att gå. Lisette Lindsjö har tränat och instruerat i allt från dans till styrka genom åren.

Hennes tips är: – Det är bra att kombinera styrketräning med konditionsträning om du på ett effektivt sätt vill bygga muskler samtidigt som du bränner fett. Under styrketräningen används en stor del av ditt energiförråd varför fettförbränningen kommer i gång fortare om styrketräningen följs av konditionsträning.

Styrketräning och motion förlänger livet och ser till att chansen till fler friska år ökar. Den som styrketränar tre gånger i veckan halverar risken att drabbas av hjärtinfarkt och stroke. Frågan är varför du inte ska komma igång med din träning? Du har allt att vinna på att träna och må bra.

Skivstångsträning

Utifrån sin bakgrund som tyngdlyftare är Anders Lindsjö expert på teknik och utförande av tyngdlyftning. Lisette Lindsjö är utbildad pedagog och kommunikatör och berättar att de vill förmedla och lära ut fördelarna med skivstångsträning för både idrottare och motionärer. Skivstångsträning ger en hållbar kropp.

– Vi utbildar tränare för att ge dem verktyg att bli bättre och få sina adepter att bli bättre. Skivstångsträning är effektivt och när vi tränar kan vi hjälpa varandra vilket gör träningen både bättre och roligare. Alla har nytta av träning oavsett ålder och alla kan alltid träna på sin egen nivå, avslutar Anders och Lisette i mun på varandra.