Åby Marknad – en marknad med anor

Den 20 juni är det dags för den årliga marknaden i Klippan. Gammal som ung kommer att bege sig ut och handla av ett stort utbud av bland annat kläder, leksaker av alla de slag och hantverk.

På Åby marknad finns något för alla åldrar och smaker. Du kan njuta av god mat och kanske köpa med dig hemlagat godis. På Åby marknad träffar man vänner och hör det senaste.

Åby marknad har sitt ursprung i marknaden vid Riseberga. Denna lär ha förekommit åtminstone sedan 1400-talet men det finns inte mycket nedtecknat om den. Marknaden flyttades från Göingevången i Riseberga till allmänningen i Åby 1764. När orten blev köping 1945 ändrades namnet till Klippan, men marknaden behöll sitt namn.

Marknadsknallar och besökare kommer att trängas i stånden i kvarteren runt skolan – på Apoteksgatan, Bruksgatan, Södra Skolgatan och Åbygatan – som marknaden har funnits sedan ett trettiotal år tillbaka.

Tid: Kl. 09.00-20.00
Plats: Klippans centrum
Arr: Klippans Brottarklubb, Åsbo Ponnyklubb, Klippans Gymnastikkrets