Skulpturpromenad i Klippan

I Klippans offentliga miljö finns ett flertal skulpturer. Det är utsmyckningar i tätortens centrala delar som i många fall är ”okända” för Klippanborna.

Man tänker kanske inte på dem eller tar sig tid att titta på dem. Att dessa konstverk i viss mån är förbisedda vill Kultur- och Fritids-förvaltningen råda bot på. Man har tagit fram en vägledning för den som vill ta en ”skulpturpromenad” i Klippan.

Folder
Foldern som finns att hämta på biblioteket, turistbyrån och kommunkontoret heter kort och gott ”Skulpturpromenad i Klippan” och innehåller kort information om 10 utsmyckningar i Klippans centrum. På en detaljerad karta finns skulpturerna utsatta, så att de skall vara lätta att hitta.

Ta dig tid, hämta foldern och sök upp ”Möllesäcken” framför biblioteket, ”Kulstötaren” vid badhuset, ”Ömsesidigt förtroende” utanför det tidigare tingshuset och de övriga skulpturerna i centrum. Vad heter skulptörerna undrar du då, och svaret får du i foldern!

Motion och kultur
Att utforska sitt närområde är något som man dumt nog ofta förbiser. Vi tänker kanske alltför ofta att våra natur- och kulturupplevelser ligger långt borta, men så är det väl inte?! Samla familjen eller vänner och bekanta, och ta en hederlig gammaldags promenad, men med bestämda mål. Motion och kultur i ett och samma paket, inte så tokigt! Avsluta promenaden med en kopp kaffe på något av Klippans gemytliga caféer, eller en god middag på någon restaurang, det gör susen, det lovar vi!