Foto: FK Boken

FK Boken i Perstorp uppmärksammar världsorienteringsdagen

Nästa vecka, den 24:e maj arrangeras världsorienteringsdagen, World Orienteering Day, som innebär att under 24 timmar ska så många som möjligt orientera på olika platser runt om i världen. Det är det Internationella Orienteringsförbundet, IOF, som ligger bakom dagen. Syftet är att öka intresset för orientering hos fler unga som inte fått upp ögonen för sporten.

Rekordjakt
Förra året sattes det ett nytt inofficiellt världsrekord då 252 922 barn och ungdomar i 81 olika länder sprang olika orienteringsbanor. Målsättningen är att slå det i år. För den som vill vara med på rekordjakten eller bara prova på orientering arrangerar FK Boken i Perstorp parksprint i stadsparken i Perstorp. Under förmiddagen, klockan 8-13.30 är det öppet för skolbarn i årskurs 5-6. Under eftermiddagen, klockan 14-17.30, har allmänheten möjlighet att prova på.

FK Boken hälsar alla välkomna!