Succé för Spin of Hope i Klippan

Lördagen den 25 mars gick det årliga evenemanget Spin of Hope av stapeln på 130 platser runt om i Sverige. Klippan var representerat av Kupolens träningsanläggning och det var en strid ström av människor hela dagen på Kupolen. Många ville träna eller cykla men en del ville bara komma förbi och lämna ett bidrag. Kupolens insamling till Barncancerfonden gav en topp 10 placering i hela Sverige, imponerande för en så liten ort som Klippan!

Förutom spinning var det en massa jippon blandat med allvarligare saker som HLR information på morgonen och det fick provas på att göra HLR på en docka och få information om hur en hjärtstartare fungerar. Anna Nilsson och Dennis Persson har varit ambassadörer för Spin of Hope på Kupolen och nästa år är det fem års jubileum för Spin of Hope på Kupolen.

– Nästan 300 som spinnade under dagen och det var 600 personer allt som allt inne under dagen. Det är mycket glädje under dagen och ett enormt engagemang från både företag och privatpersoner när det gäller att samla in pengar och ställa upp, berättar Dennis.

Företagen och privatpersonerna i Klippan är samhällsmedvetna och ställer upp och lägger en lördag för en god sak.

– Alla blir engagerade och pushar varandra under dagen och hjälper till att dra in pengar. Grym stämning hela dagen, tiden bara flög iväg, säger Anna och Dennis i mun på varandra.

Nu efteråt är arbetet igång med att utvärdera vad som gick bra och vad som kan förbättras till nästa gång. Anna och Dennis kollade i år med företagen som köpt cyklar att de hade folk som höll igång cykeln eller om någon blivit sjuk. Det fanns verkligen en plan för att hålla alla cyklarna igång hela tiden.

– Vi har spridit informationen om Spin of Hope bäst vi har kunnat och vi hade fler cyklar i år, fler guldcyklar dessutom. Målet vi satte upp var att samla in 70 000 kronor totalt men det blev nästan 100 000 vi fick in, avslutar Anna stolt.