Stöd som behövs både i medvind och motvind!

Marcus Thuressson, klubbdirektör Rögle BK. Foto: Rögle press

Säsongen har inte utvecklats som Rögle hade hoppats. Skador och elände har satt käppar i hjulet och nu väntar kval för att hålla sig kvar i SHL. Det är nu stödet för Rögle behövs som bäst. Rögle är hela Nordvästra Skånes lag och Rögle betyder mycket positivt för alla ungdomar och ungdomslag här.

Vi fick en pratstund med Marcus Thuresson, klubbdirektör i Rögle om samarbetet med företag i närområdet och hur det kommer sig att Rögle valt att annonsera i Söderåsjournalen.

Varför är det viktigt att stötta Rögle?

– Rögle är både elit och bredd, det måste framhållas. Vi arbetar hårt med att få fler barn att börja spela ishockey och att röra på sig. Ishockey är mer än en sport, det är även ett socialt sammanhang där idrottens värderingar lärs ut som du har nytta av hela livet. Alla som stöttar Rögle stöttar samtidigt en positiv samhällsutveckling och syns på så vis i ett positivt sammanhang. Rögle är att vara del av en gemenskap.

Hur kommer det sig att ni annonserar i Söderåsjournalen?

– För att det är en bra tidning att synas i, det är det korta svaret. Vi arbetar med att utöka vår kommunikation i vår geografiska närhet och Söderåsjournalen når ut bra till både hushållen och företag. Sociala medier är viktiga att synas på men de är flyktiga, dagstidningar läser du och sedan slängs tidningen. Med Söderåsjournalen är det annorlunda, den ligger framme länge och annonseringen är billig för att nå så många som vi gör.

Varför ska publiken komma till Lindab arena under kvalet?

– Först och främst är det en härlig inramning när det är fullsatt på läktaren vilket ger laget en extra skjuts på isen. Det finns få saker som är häftigare än att vara på plats, känna stämningen och få glädjas ihop när det går bra för Rögle. Tillsammans ska vi se till att Nordvästskåne har ett SHL lag även nästa säsong.

Varför ska företag stötta Rögle?

– För Rögles skull är det för att stötta både bredden med vår stora ungdomssatsning och att få fler att spela ishockey, både i Rögle men även i grannklubbarna som Jonstorp, Åstorp, Helsingborg, Lejonet, Tyringe med flera. Företag som stöttar Rögle i 1932 klubben bjuder vi in till evenemang och utvalda matcher och det bjuds på mat och dricka. Företagen har möjlighet att ta med kunder eller gäster och får chans att intervjua mig eller Anders Masken Carlsson. Det blir både en positiv upplevelse och ditt företag får synas i ett positivt sammanhang.