På Kupolen cyklas det för Barncancerfonden

Kan man sitta på en spinningcykel och samtidigt hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer? Svaret är ja. Kupolen i Klippan är den träningsanläggning som hjälper till att samla in pengar som kommer de drabbade tillgodo via Barncancerfondens lokala föreningar genom ”Spin of Hope”.

”Spin of Hope” har arrangerats sedan 2009 och allt fler anläggningar är med runtomkring i Sverige. Jan Nilsson berättar:

– Vi har drygt 20 lag anmälda idag på Kupolen och det är fjärde året som vi arrangerar ”Spin of Hope”. Målsättningen är att vi ska lyckas ha samlat ihop 250 000 kronor när vi summerar de fyra åren i år. Responsen blir bättre för varje år och vi blir bättre på att arrangera ju mer erfarenhet vi får.

Det kostar 1500 kr/lag för en bascykel eller 3000 kr/lag för en guldcykel för företag. Hela beloppet går oavkortat till Barncancerfonden.

– Det finns även drop in möjlighet för den som vill vara med. Det finns även företag som ger gåvor då de saknar möjlighet att ställa upp med ett lag. Vi räknar med 200-250 aktiva spinningdeltagare under dagen, säger Billy Nilsson.

Dennis Persson

Förutom spinning är gymmet öppet som vanligt och en utbildad instruktör kommer att visa och lära ut hjärt- och lungräddning. Det är viktigt att alla får testa på och det är minst lika viktigt att få ut informationen om hur hjärt- och lungräddning fungerar.

Under hela dagen den 25 mars går alla intäkter på det som säljs till Barncancerfonden. Det finns även möjlighet att skänka pengar i bössorna på anläggningen.

– Spin of Hope är roligt och uppskattat både av deltagare och personalen. Vi fixar lagen, även sponsorer. Vi vill gärna att allmänheten kommer ner och besöker oss och kanske skänker en slant. Alla är välkomna, oavsett om du är medlem eller ej. Allt går till välgörande ändamål och i det här fallet Barncancerfonden, avslutar Dennis Persson.

Välkommen till Kupolen och ”Spin of Hope” den 25 mars 2017!