Ny utställning i Klippans konsthall

En ny och spännande utställning med tema ”Se och hör” i konsthallen har nu öppnat. Det är elever från det estetiska programmet på Åbyskolan som ställer ut sina arbeten. Bland verken som ställs ut finns det fotografier, digitala illustrationer och även en enkel videoinstallation. Det som är nytt och annorlunda är att verken har varsin QR kod på väggen sidan om sig där respektive elev/utställare berättar om sitt verk. För synskadade ger det en helt ny dimension, att konstverken blir tillgängliga.

Att elevernas konstverk blir tillgängliga även för synskadade är något som ingår i betygskriterierna berättar estetläraren Dick Fridén. Möjligheten att nå ny publik och tillgänglighetsanpassa konst blev möjligt tack vare QR-koderna och elevernas kreativitet.

Ida Sommén som är avgångselev och utställare berättade om sina framtidsplaner.

– Jag tänker plugga vidare på högskolan, jag har sökt till Jönköpings universitet och drömmen är att bli filmregissör. Nästa helg ska jag resa upp till Jönköping och besöka deras Öppet hus.

Utställningen går att besöka fram till 26 mars och öppettiderna följer bibliotekets öppettider.