I Åstorp bjuds det in till hälsokväll

Alla föräldrar och vårdnadshavare hälsas välkomna till en hälsosam kväll som ska skapa medvetenhet kring mat och matlagning där målet är friska barn och unga som får rätt förutsättningar att leva och lära. Kostens betydelse för barn och ungdomar och hur man får ihop bra mat och ett fullspäckat familjeliv. Hur kan jag som förälder vara en god förebild för barnen? Barnen gör ju som vi gör och inte som vi säger.

När? 9/3 klockan 18.00

Var? Sporthallen i Åstorp

Under kvällen får ni bland annat höra Ann Fernholm som berättar om kostens inverkan på barns och ungas hälsa och Åstorp kommuns egen ”matexpert”, Ditte Sandström. Ditte är den som ansvarar för barn och äldres kost i Åstorps kommun och hon berättar om hur hon och hennes personal planerar och lagar hälsosam mat till våra små kommuninvånare. Dessutom kommer en av Sveriges mest kända och inspirerande kockar – och årets talare 2014, Paolo Roberto och inspirerar kring balansen mellan sund kost och motion i vardagen.

 

Evenemanget kostar 20 kr per person och biljetter köper du på medborgarkontoret i Åstorp.